پرورش بلدرچین

بلدرچین پرنده ای با خوی وحشی و قدرت تولید مثل و رشد بالاست به طوریکه در عرض ۴۵ روز بالغ می شوند و شروع به تخم گذاری می نمایند.

بیشترین گونه ای که در ایران پرورش می یابند، گونه معمولی و ژاپنی می باشد،زیرا در برابر بیماری ها، سرما و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهند.

برای پرورش بلدرچین در خانه ، اولین شرط مهم داشتن مکان است، این مکان می تواند در زیر زمین، حیاط پشتی، پشت بام و خود حیاط منزل باشد.

همچنین صورت گرم شدن یا سرد شدن زیاد هوا باید آنها را به مکانی سر پوشیده و دارای بخاری یا کولر منتقل کنید چون امکان سرماخوردگی و گرمازدگی و در نتیجه تلفات وجود دارد.

زمان مناسب

بهترین زمان برای خرید بلدرچین های بالغ فصل بهار است چون بلدرچین ها در فصل بهار و تابستان تخم گذاری می کنند. ولی اگر می خواهید جوجه بلدرچین خریداری نمایید، بهتر است آنها را در اسفند ماه خریداری نمایید تا زمان رسیدن بهار کاملا بالغ شده و شروع به جفت گیری و تخم گذاری نمایند.

تغذیه مناسب

تغذیه جوجه بلدرچین ها به خصوص بلدرچین های یک هفته ای متفاوت با بلدرچین های بالغ می باشد. معمولا برای بلدرچین های تازه متولد شده نوعی غذای آماده به نام استارتر وجود دارد که برای جوجه بلدرچین ها بسیار مفید می باشد. برایتغذیه بلدرچین های بالغ نیز انواع پلت ها وکنسانتره آماده وجود دارد.

دما مناسب

دمای مناسب برای محیط زندگی بلدرچین ها بین ۲۲ الی ۲۶ درجه می باشد، برای جلوگیری از بیماری ها بهتر است این دما رعایت شود. هم چنین جوجه بلدرچین ها تا یک هفته پس از تولد باید در دمای ۳۷ درجه و نور ۲۴ ساعته قرار گیرد، بهتر است بدین منظور از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید و آنها را تا سن دو هفتگی در یک مکان جداگانه قرار دهید چون تغذیه، دما و نورسانی آنها با بلدرچین های بالغ متفاوت است.

انواع بیماری های بلدرچین ها عبارتند از:

بیماری مارک : این بیماری عصبی می باشد و باعث فلج شدن گردن و بال ها و پا می شود که واکسن آن در سن ۲۰ روزگی از ناحیه گردن به آنها تزریق می شود

بیماری نیوکاسل : این بیماری موجب آبریزش بینی، نفس نفس زدن، تنفس با منقار باز، بی اشتهایی و … می شود، واکسن این بیماری همزمان با واکسن مارک به صورت قطره چشمی انجام می شود و پس از آن با فاصله زمانی سه ماهه به صورت اسپری در چشم پرنده پاشیده می شود.

بیماری آنفولانزا : این بیماری مجاری تنفسی پرنده را درگیر می کند و در برخی موارد شدید بینی پرنده پر از مواد پنیری می شود، آبریزش از چشم ها و کبودی سر و صورت از دیگر علایم این بیماری می باشد.

آبله : از علایم این بیماری بروز تاول هایی بر روی پلک، تاج و سایر نقاط بدون پر پرنده می باشد. ورم پرده چشم، تجمع مواد پنیری در پلک چشم از دیگر علایم بیماری می باشد. واکسن این بیماری در سن ۶ الی ۸ هفتگی مصرف می شود.

سایر بیماری هایی که ممکن است هنگام پرورش بلدرچین در خانه پرنده را درگیر خود نماید شامل: کوکسیدیوز، کانیبالیسم، سالمونا، برونشیت و … می باشد.