یکی از شیرینی های محلی استان سیستان و بلوچستان تَجگی می باشد ، که زنان منطقه سیستان در اواسط دی ماه که به چله کَلو معروف است گندم ها را که از نظر گلوتن یا به اصطلاح زابلی ریس بیشتری دارد را به مدت 24 ساعت در ظرفی خیس می نمایند و در نهایت در کیسه کنفی قرار می دهند.
مدت زمانی که باید در کیسه کنفی قرار بگید اغلب تا زمانی می باشد که ریشه ها گندم ها از کیسه کنفی بیرون بیاید و هروز به دفعات بر روی کیسه آب می پاشم ، نکته مهمی که باید توجه داشته باشیم این است که نباید بگذاریم ریشک ها تبدیل به ساقه یارنگ سبز شوند.
سپس مرحله خارج کردن ریشه و پهن کردن و خشک کردن سمنو ها می باشد و در نهایت پس از خشک شدن تبدیل به آرد می نمایند.