تَجگی شیرینی استان سیستان و بلوچستان

یکی از شیرینی های محلی استان سیستان و بلوچستان تَجگی  می باشد ، که زنان منطقه سیستان در اواسط دی ماه که به چله کَلو معروف است گندم ها را که از نظر گلوتن یا به اصطلاح زابلی ریس بیشتری دارد را به مدت 24 ساعت در ظرفی خیس می نمایند و در نهایت در کیسه کنفی قرار می دهند.

مدت زمانی که باید در کیسه کنفی قرار بگید اغلب تا زمانی می باشد که ریشه ها گندم ها از کیسه کنفی بیرون بیاید و هروز به دفعات بر روی کیسه آب می پاشم ، نکته مهمی که باید توجه داشته باشیم این است که نباید بگذاریم ریشک ها تبدیل به ساقه یارنگ سبز شوند.

سپس  مرحله خارج کردن ریشه و پهن کردن و خشک کردن سمنو ها می باشد و در نهایت پس از خشک شدن تبدیل به آرد می نمایند.

مواد لازم جهت تهیه شیرینی تجگی :

۱- آرد جوانه گندم(تجگی) دو پیمانه

۲- آرد گندم یک پیمانه

۳- روغن یک دوم پیمانه

۴-خرما به مقدار لازم ( بسته به ذایقه مصرف کننده و به جای شکر استفاده میشود)

۵-آب به مقدار لازم (جهت تهیه خمیر)

6-خمیر مایه  یک قاشق  غذا خوری

بانوان خوش ذوق و توانمند سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه می دانیم در حال حاضر شیرینی های خانگی مورد استقبال  خیلی از افراد می باشد ،می توانید هم با تولید آرد سمنو و هم تهیه شیرینی تجگی در منزل کسب درآمد داشته باشید.