سیستان و بلوچستان یکی از تولیدکنندگان محصول انبه در کشور

انبه یکی از مغذی‌ترین میوه‌های روی این سیاره است. این میوه که پادشاه میوه‌ها خطاب می‌شود، نه تنها غنی از مواد مغذی است، بلکه مزه متفاوت و ویژگی‌های درمانی شگفت‌انگیزی هم دارد. در واقع انبه نوعی ابرخوراکی محسوب می‌شود. این میوه سرشار از کاروتنوئیدها، به ویژه بتاکاروتن است. بتاکاروتن از بدن در برابر اشعه‌های خطرناک نور خورشید در فصل تابستان محافظت می‌کند. انبه ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، سلنیوم، ویتامین‌های B، منیزیوم، پتاسیم، فسفر، اسید فولیک (فولات)، و روی (زینک) است.

۱. جلوگیری از سرطان

۲. پایین آوردن سطح کلسترول

۳. خواص انبه برای سلامتی؛ تقویت سلامت چشم‌ها

۴. مبارزه با دیابت

و خواص بسیار متعدد دیگر

درخت انبه قد بلندی دارد و ممکن است به ۳۵ تا ۴۰ متر برسد. قطر قسمت شاخ و برگ‌دار آن نیز می‌تواند به ۱۰ متر برسد. عمر این درخت طولانی است و برخی از درخت‌های انبه با وجود ۳۰۰ سال سن هنوز میوه می‌دهند.

۹۰ درصد انبه تولیدی در استان سیستان و بلوچستان  به صورت سبز برای تهیه ترشی برداشت می‌شود.

زنان هنرمند سیستان و بلوچستان هر ساله با آغاز برداشت محصول انبه دسته جمعی بساط تهیه انواع ترشی انبه را پهن می کنند و ترشی های انبه مختلفی از جمله: ترشی انبه سرکه ای، روغنی، اناناسی، با پوست، بدون پوست و… تهیه می کنند.

قیمت هر کیلو ترشی انبه متوسط 75,000 تومان می باشد ، که می تواند یک منبع خوب  برای کسب درآمد در منزل باشد.

بیشترین سطح زیر کشت انبه در ایران به استان هرمزگان اختصاص دارد. در استان هرمزگان سالیانه ۲۲هزار تن و در سیستان و بلوچستان ۱۴ هزار تن انبه تولید می‌شود انبه در ایران در سواحل دریای عمان، مناطق راسک، سرباز، قصرقند، نیک شهر، دشتیاری وچابهار در سیستان و بلوچستان و همچنین در استان هرمزگان در شهرستان‌های میناب، رودان، بندرعباس وجاسک کشت شده‌است، در شهرستان حاجی‌آباد هرمزگان نیز درختان انبه بارور یافت می‌شوند. قدمت کشت این درخت در استان هرمزگان بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ سال می‌رسد، که این درختان در باغ‌های شهرستان میناب یافت می‌شوند. انبه همچنین در استان کرمان در شهرستان‌های جیرفت وکهنوج کشت گردیده‌است.