قهوه خرما یکی از محصولات استان سیستان و بلوچستان

قهوه هسته خرما چیست؟

هسته خرما به عنوان جایگزین یا قهوه مصرف می شود. پودر قهوه هسته خرما با شستشو ، خشک کردن و پختن آن به مدت 30 دقیقه در دمای 125 درجه سانتیگراد تولید می شود. این پودر قهوه بذر خرما با استفاده از طیف سنجی FTIR مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نشان داد که حاوی 0٪ کافئین است. همچنین از پودر دانه بوداده 9٪ می توان، به عنوان جایگزین مناسب برای قهوه استفاده کرد. زیرا دانه های خرما حاوی 5/56 تا 5/4 درصد اسید لوریک است. حدود 11-18٪ از وزن میوه خرما ، دانه ای است که از کربوهیدرات ها ، فیبرهای غذایی ، چربی ، خاکستر و پروتئین تشکیل شده است. همچنین قیمت قهوه خرما باعث شده که خرید و فروش قهوه هسته خرما در سال های اخیر افزایش یابد.

به دلیل اثرات محافظتی پروآنتوسیانیدین در هسته خرما ، از آسیب کبدی و کلیوی جلوگیری می کند. همچنین دارای آنتی اکسیدان و پلی فنول (ریز مغذی هایی با مزایای بالقوه سلامتی) و دارای خواص ضد ویروسی است. محتوای غذایی آن نیز شامل فسفر ، منیزیم ، کلسیم ، آهن ، روی ، پتاسیم می باشد.

طرز تهیه قهوه خرما

  • ابتدا دانه های خرما خود را جمع کنید. از افرادی که می دانید خرما می خورند بخواهید که دانه ها را برای شما جمع کنند. اگر درخت خرما در نزدیکی خود دارید می توانید هسته هایی که زیر آن می ریزد را نیز جمع کنید.
  • همانطور که می دانید این ماده از هسته های خرما تهیه شده است. روش تهیه به این شکل است که هسته خرما را شسته و با آب داغ می جوشانیم تا تمیز گردد. و بعد از خیس شدن ، مواد اضافی موجود در دانه های خرما را بردارید.
  • هسته های خرما را با پارچه خشک نمایید.
  • روی یک سینی بگذارید تا کاملا خشک شوند.
  • هسته های خرما را تا زمانی که باکتری های آن کامل از بین برود و شما به طعم دلخواه خود برسید.
  • هسته های خرما را درون یک اجاق سرد روی یک سینی فر یا یک ظرف روی گاز قرار دهید، آن را به مدت 5 دقیقه بگذارید.
  • هسته خرما را  در آسیاب بریزید تا خرد شوند.
  • سپس می توانید این پودر بدست آمده را درون دستگاه قهوه ساز خود بریزید و استفاده کنید.

خواص قهوه خرما

1-  مفید برای دیابت (قند خون)

2-  دفع سنگ کلیه و مثانه

3-  رفع عفونت های کلیه و مثانه

4- درمان روماتیسم

5-  درد مفاصل

6-  درمان پروستات

7-  افزایش شیر مادران

8-  کاهش ریزش مو

9-  آرامش اعصاب

10-  لاغری

همچنین قهوه هسته خرما مژه های چشم را می رویاند و نور چشم را افزایش می دهد.

 یکی از قویترین و مهم ترین تقویت کننده هاست و مقدار شیر را در زنان شیر ده بسیار بالا می برد.

قهوه خرما در تسکین درد دندان نیز مفید است. بدین صورت که مقداری از آن را بر روی دندان قرار داده و بخاطر طعم تلخ و خاصیت انقباضی آن درد تسکین می یابد. 

آزمایش های فراوانی تاثیر قهوه هسته خرما را بر درمان بیماری قند و جلوگیری از بیماری سرطان را اثبات نموده است. تجربه نشان داده که با مصرف تنها چند روز از این قهوه می‌توان قند خون را در افراد دیابتی از مقادیر بالا به مقدار طبیعی کاهش داد و به این وسیله بسیاری از عوارض ناگوار قند خون بالا را پشت سر گذاشت .

هسته خرما در گذشته برای منظورهای مختلفی مثل عفونت های کلیه، مثانه و … کاربرد داشته است و شاید همین، ایده ی تولید قهوه هسته خرما و بهره گیری از خواص متعددش را ایجاد کرده است. نوشیدنی قهوه هسته خرما در کاهش علایم بیماری های مختلف مؤثر است.

  1. دمنوش هسته خرما سرشار از فیبرهای رژیمی است که در لاغری، کاهش وزن، بهبود سیستم گوارشی، کار منظم روده ها، رفع  یبوست و … مؤثر است.
  2.  این دمنوش فوق العاده مزه ای شبیه به قهوه دارد، بدون کافئین است و برایِ رفع خستگی و شادی بخشی در افرادی که به کافئین حساس اند، توصیه می شود.
  3. کمک به تقویت مو، ابرو و مژه یکی از اثرات  قهوه هسته خرما می باشد.
  4. این نوشیدنی حاوی ویتامین ها و مواد مغذی مثل آهن، روی، منگنز، ویتامین های E، A، B و… است و در تقویت سیستم ایمنی مؤثر می باشد، همچنین آهن موجود در آن به افراد کم خون کمک می کند.
  5. علایم بیماری های حساسیتی از جمله حساسیت پوست را کاهش می دهد.
  6. دمنوش هسته خرما یا قهوه خرما از نظر سنتی طبعی گرم دارد و برای سردمزاجان توصیه می گردد.
  7. در روزهای پرفشار کاری قهوه ای از هسته خرما تهیه کنید و برای آرامش  اعصاب خود بنوشید.