با توجه به اینکه در استان سیستان و بلوچستان درفصل های مختلف طوفان های شدیدی می وزد و افراد زیادی از بیماری تنفسی و آسم رنج می برند و محدودیت خروج از خانه رو به رو هستند،می توانند با در نظر گرفتن استعداد و مهارت خود و با انتخاب حوزه های تعریف شده در مشاغل خانگی،که یکی از مزیت های آن نداشتن محدودیت وفعالیت است کسب درآمد نمایند.
بمناسبت روز جهانی آسم گفتگو با دکتر علیرضا خیاط زاده فوق تخصص آسم و ریس کلینیک آسم و آلرژی
آقای دکتر تعریف عمومی آلرژی چیست؟آلرژی در واقع یک استعداد ژنیتیکی است که سبب میشود بیمار در برخورد با عوامل نسبتا بی خطر محیطی مثل غذاها و یا گرده های گیاهان و سایر عوامل محرک دچار علامت شود.
آلرژی واکنش نا مناسب سیستم ایمنی بدن است و هنگامی ایجاد می شود که سیستم ایمنی ماده ا ی را که معمولاً برای بدن بی ضرر است اشتباهاً به عنوان ماده ای زیان آور شناسایی می کند و بر علیه آن وارد عمل می شود. بدن انسان به طور معمول در مقابل عوامل مضری مانند ویروسها و باکتریها از خود دفاع می کند. اما گاهی اوقات این دفاع در مقابل مواد بی ضرری مانند گرد و غبار، کپکها، یا گرده ی گیاهان و ذرات بدن حیوانات خانگی صورت می گیرد. سیستم ایمنی بدن در مقابل این مواد واکنش نشان داده و مقدار زیادی پادتن می سازد . پادتن مانند اسلحه ای به آنها حمله ور می شود تا آنها را از بین ببرد. هر پادتن برای ماده ی ویژه ای ساخته می شود و مخصوص همان ماده ای است که موجب آلرژی می شود. به موادی که واکنش آلرژیک ایجاد می کنند، اصطلاحاً آلرژن گفته می شود.
در فرایند دفاع، واسطه های التهابی شیمیایی مانند هیستامین، و سایر موادی که از گلبولهای سفید ترشح می شوند، موجب ایجاد علائم نا خوشایندی می شوند. علائم بیماری آلرژی در سنین مختلف به صورت های مختلفی بروز کند. معمولا آلرژی در سنین شیرخوارگی و کودکی به صورت تظاهرات پوستی یا اگزما و آلرژی غذایی ظاهر میشود و به تدریج با بالا رفتن سن، به صورت آلرژیهای تنفسی مثل آلرژی بینی یا رینیت آلرزیک و تنگی نفس و آسم بروز می کند. این سیر را رژه آلرژی ها می گویند که از سن کودکی شروع شده و تا سنین بزرگسالی ادامه می یابد. برای ایجادآلرژی وجود زمینه ژنتیکی و همچنین تاثیر عوامل محیطی نقش دارد. نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که بیماریهای آلرژی جزو آن دسته از بیماریهایی است که شاید نتوان آنرا بصورت کامل درمان کرد ولی با استفاده از آموزش و کنترل عوامل محیطی و تشدید کننده بیماری و با استفاده از داروهای مناسب میتوان بیماریهای آلرژی را بخوبی و بطور کامل کنترل نمود لذا لازم است به کنترل پذیری این بیماری توجه شود و همواره بیمارباید تحت نظارت و کنترل پزشک متخصص باشد و داروها و روشهای درمانی لازم است بر اساس نیاز و با تجویز پزشک ادامه یابد.
لزوم ایجاد کلینیک آسم و الرژی در این بیمارستان چیست و چه کمکی به بیماران می کند؟
براساس آمارهای موجود، متاسفانه بیماری آسم و آلرژی در کشور رو به افزایش است وهمین امر موجب شده است افرادی که با علائم آلرژی به مراکز درمانی صنعت مراجعه می نمایند افزایش یابد. همچنین با توجه به محیط کاری کار کنان صنعت نفت به ویژه در مناطق عملیاتی احتمال بروز بیماریهای آلرژیک و آسم شغلی در شاغلین وجود دارد. همچنین بیماری های آلرژیک از جمله آسم بیماری های هستند که نیاز به کنترل مستمر دارند و جهت تشخیص و درمان آنها گاها نیاز به استفاده از روشهای تشخیصی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی است همین امر موجب شد تا به منظور خدمات رسانی بیشتر به افرادی که نیاز به خدمات پزشکی این حوزه دارند کلینیک آلرژی راه اندازی شود.لازم به ذکر است در کلینیک آلرژی روشهای تشخیصی و درمانی فوق تخصصی در زمینه بیمارهای آلرژی مانند اسپیرومتری، تست پوستی و انجام واکسن درمانی آلرژی ارائه میگردد. همچنین از دیگر فعالیتهای این کلینیک بررسی بیماران با نقایص ایمنی اولیه و ثانویه میباشد که خدمات لازم به این بیماران در کلینیک آلرژی ارائه میشود. در مورد بیماران نیازمند به بستری نیز با بخشهای بیمارستان هماهنگی شده است تا درمان آن دسته از بیماران که بصورت سرپایی میسر نیست بصورت بستری و تحت نظر پزشک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی انجام شود.
Write a Comment