شرايط محیط زنبورستان
1 – محیط از لحاظ شهد و گرده فراوان مناسب شغل زنبور داری باشد.(محیط فاقد گل و گیاه برای زنبور داری مناسب نمی باشد. گیاهانی چون درختان میوه شکوفه دار بهاره و طیف بسیار وسیعی از گیاهان زراعی، باغی، جنگلی، گیاهان دارویی خود روی کو ها و تپه ها و مرتفعی منابع شهد و گرده برای زنبور عسل محسوب می شوند.
2 – شرایط آب و هوایی مناسبی داشته باشد.(به طور معمولی باد شدید یا باران و مه آلود بودن هوا و یا گرما و سرمای شدید در همه نقاط وجود دارد اما این شرایط فقط مدت کوتاه. اما گرما یا سرمای بیش از حد تحمل ، بارندگی پیوسته و زیاد ، هوای ابری در بیشتر اوقات سال، بادهای شدید، هوای شرجی یا هوای غالبا مه آلود، افزایش یا کاهش ناگهانی درجه حرارت هوا و آلودگی غیر تحمل هوا ممکن است. منطقه را برای استقرار زنبورستان نا مطلوب می کند.
3 – اهمیت وجود منبع آب سالم در اطراف زنبورستان حداکثر فاصله از آب سالم 50 متر باشد.
4 -بهداشت منطقه زنبورستان و اهمیت آن نزدیکی به گاوداری ها یا مرغداری ها و یا کارخانه جات مواد شیمیایی و یا کود کمپوست و یا محل تخلیه زباله و یا مزارعی که با آب فاضالب آبیاری می شوند برای زنبورستان مساعد نمی باشد. زیرا بوی بد زنبوران را فراری می دهد.
5 – آلودگی های صوتی و بوهای نامطلوب مکان استقرار از نقاط پر سر و صدا مثل جاده های پر رفت وآمد ، کارخانه های پر سر و صدا و غیره به اندازه کافی دور باشند تا سرو صدا موجب هراس زنبورها و فراری شدن آنها نشود.
6 – اهمیت دور بودن از نقاط مسکونی مشکلاتی از قبیل ورود به خانه ها به خاطر وجود مواد شیرین و بروز مشکل برای صاحب خانه و یا ناتوانی از خروج از خانه برای زنبور باشد و یا دم غروب با روشن شدن چراغ های روشنایی برای زنبور عسل که جهت یا بیش با نور خورشید می باشد دچار مشکل نماید.
و….