پرورش ماهی کپور

ماهی کپور از دسته ماهیان استخوانی محسوب می شود که به دو گونه گرمابی و سرد آبی تقسیم می شود و سازگاری بالای با محیط دارد.

زیستگاه این ماهیان بیشتر در دریاچه و رودخانه ها می باشد که بیشترین آنها در آبهای شیرین زندگی می کنند ، همچنین به علت توانایی زندگی در شرایط سخت رشد و پروش آنها حتی در آکواریوم نیز وجود دارد.

اغلب ماهی های کپور همه چیز خوار هستند و می تواند برای تغذیه آنها از انواع حشرات و کرم، لارو و تخم ماهی ها استفاده کرد.

انواع ماهی کپور :

  • کپور معمولی
  • کپور نقره ای
  • کپور سر گنده
  • کپور سفید
 

پرورش ماهی یکی از پرسو.د ترین راه های کسب درآمد می باشد اما رعایت اصول و قوانین برای نتیجه بهتر الزامی است تا با شکست مواجه نشوید.

اصل اول ( آب مناسب که از مهترین عوامل پرورش ماهی می باشد )

  • دما مناسب
  • ph یا اسیدیته آب
  • میزان اکسیزن موجود در آب
  • شوری آب
  • شفافیت و عدم آلودگی آب

اصل دوم ( تغذیه اصولی و منابع مناسب )

ماهی های کپور همه چیز خوار هستند اما برای حفظ کیفیت گوشت آنها و جذب مواد لازم باید به تغذیه اصولی آنها توجه بسیار زیادی داشته باشید .

برای بچه ماهی کپور روزانه ده گرم در شش وعده غذ ایی و برای ماهی های پرواری دو الی یک وعده غذایی نیاز هست ، مهم ترین شکل های غذایی برای ماهیان کپور غذاهای تر، مرطوب و غذاهای خشک هستند

اصل سوم ( جایگاه مناسب برای رشد و پرورش ماهی )

در انتخاب جایگاه برای پرورش ماهی باید خیلی توجه داشته باشید زیرا ممکن است با انتخابی اشتباه باعث آسیب دیدن ماهی ها و تلف شدنشان شوید.

اصل چهارم ( درجه بندی ماهی )

با درجه بندی ماهی ها از لحاظ سن و وزن می توانید ماهی های کم وزن تر و کم سن تر را جدا کنید. با این کار در مدیریت و توزیع خوراک به صورت یکنواخت میان ماهی ها و رشد تمام آنها به صورت مناسب موفق تر خواهید بود.

اصل پنجم ( تراکم ماهی )

برای پرورش ماهی کپور در هر یک هکتار استخر، حدودا سه هزار و پانصد الی پنج هزار بچه ماهی میریزند.

اصل ششم ( کودهی )

جهت افزایش عملکرد و بالا بالا بردن ظرفیت حاصلخیزی آب استخرها از کود های مختلفی استفاده می شود که رایج ترین آنها کود های آلی (کود های حیوانی) و کودهای معدنی (مانند فسفات، پتاس و ازت) هستند. زمان مناسب برای کود دهی استخر اسفند ماه یا فروردین است. 

اصل هفتم ( بیماری های ماهی )

ماهی کپور نیز مانند دیگر جانداران ممکن است با بیماری هایی روبرو شود که جهت جلوگیری از آن باید پیش از ریختن بچه ماهی ها در استخر، آنرا با آهک خشک و ضد عفونی کننده تمیز کرده و بگذارید مدتی آفتاب بخورد تا حسابی خشک و سفت شود. همچنین بهتر است بچه ماهی ها قبل از ریخته شدن به استخر ۵ الی ده دقیقه در آب نمک ضد عفونی شوند تا در صورت زخم شدن بدن آنها با تور و… احتمال بروز بیماری کاهش یابد.