متقاضی ثبت علامت تجاری
#سلام_برند
علامت های تجاری افراد ذیل توسط تیم ما در حال پیگیری می باشد ، شما هم می توانید از خدمات رایگان و البته محدود ما در مسیر ثبت علامت تجاری خویش بهره ببرید.
سرکارخانم زهرا دهانی
فعال سوزن دوز
سرکارخانم زرخاتون عظیمی
فعال سوزن دوز
منظور از ثبت برند چیست؟
ثبت برند نیازمند طی مراحل و فرایندهای مختلفی در سامانه مالکیت معنوی است. از این رو آموزش گام به گام ثبت برند و آموزش تصویری ثبت برند میتواند به افراد متقاضی کمک شایانی کند. اما قبل از آن بهتر است بدانیم که اساسا منظور از ثبت برند چیست؟
ثبت برند یا علامت تجاری نقش بسزایی در صیانت از دارایی معنوی افراد حقیقی یا حقوقی دارد که بسیاری از افراد و شرکتها از آن بیاطلاع هستند.
فکر کنید که برای یک لحظه نام «اسنوا» به گوش شما میخورد، چه تصوری در ذهنتان ایجاد میشود؟ فرض کنید این بار نام یک برند ایرانی مانند «اکبرجوجه» را میشنوید یا در خیابان یکی از بنرهای تبلیغاتی آن را مشاهده میکنید. قطعا با شنیدن یا دیدن نام هر کدام از این کسبوکارها، موضوعات خاصی در ذهن شما تداعی میشود. به این مفهوم برند گفته میشود.
شکل برند غالبا همراه با یک تصویر، عدد و رقم، نشان، عبارت، کلمه، مهر یا امثال این موارد است. با این حال، برند مفهومی بزرگتر و کلیتر از علامت یا نشان تجاری بوده که در ابتدا توضیح داده شد.
برند میتواند همان جایگاه کسبوکار در میان جامعه و در بین رقبا مختلف باشد. معروف شدن یک برند خاص باعث ارتقاء آن کسبوکار در جنبههای گوناگون میشود.
بارها این موضوع پیش آمده که شما یک کالا را بدون توجه به ویژگیهای مندرج بر روی آن و بدون تحقیق انتخاب کرده و حتی آن را به دیگران نیز معرفی کردهاید. ممکن است در خصوص برخی دیگر از کالاها نیز یک تصویر منفی در ذهن داشته باشید.
با وجود تمام جنبههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برند، اما این موضوع جنبه حقوقی و قانونی نیز در دل خود دارد. افراد باید کسبوکار یا طرح و محصول مورد نظر خود را به عنوان یک برند مستقل به ثبت برسانند. در غیر اینصورت با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
به عنوان مثال، دیگران به راحتی میتوانند از محصولات آنها سواستفاده کرده بدون آنکه دارندگان و صاحبان اثر بتوانند حق پیگیری داشته باشند.
ثبت برند تنها مربوط به شرکتها و کسبوکارها نیست. افراد حقیقی نیز میتوانند به صورت شخصی اقدام به ثبت برند محصولات، ایدهها و طرحهای خود کنند.
در کشور ما ثبت برند شرکت، ثبت برند مواد غذایی، ثبت برند محصولات صنایع دستی و محصولات مرتبط با فناوری بیشتر رواج دارد. نکته قابل توجه آن است که در قانون چیزی به نام ثبت برند وجود ندارد و شما باید اقدام به ثبت علامت تجاری خود کنید.
ماده 30 قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علائم تجاری به بحث تعریف علائم تجاری پرداخته است. این ماده قانونی سه بحث علامت، علامت جمعی و نام تجاری را از هم تفکیک کرده و اشاره میکند که «علامت یعنی هر نشان قابل رویتی که بتواند کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد.»
اما ثبت برند مستلزم انجام برخی مراحل و صرف برخی هزینهها بوده که در ادامه قصد داریم به آموزش گام به گام ثبت برند بپردازیم.
مراحل و آموزش تصویری ثبت برند
ثبت علائم تجاری از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که زیرمجموعه قوه قضاییه است، صورت میگیرد. قبل از هر اقدامی لازم است بدانید که مراحل و روند اداری مربوط به ثبت برند به صورت الکترونیکی بوده و تمام فرایندها از طریق وبسایت مرکز مالکیت معنوی به نشانی (iripo.ssaa.ir) انجام میشود و هزینه های تقریبی ثبت برند بین 1 میلیون تومان و1میلیون و پانصد هزارتومان می باشد.
بنابراین چندان نیازی به حضور فیزیکی نیست. واریز هزینهها، ثبت اظهارنامه و پیگیری تمامی درخواستها نیز به صورت الکترونیکی و از طریق پورتال امکانپذیر است.
اما در ادامه آموزش گام به گام ثبت برند، باید گفت که اصلیترین و مهمترین فرایند مربوط به آن همان ثبت اظهارنامه است. بعد از انجام این کار ممکن است چندین حالت ممکن مانند رد یا قبول اظهارنامه یا درخواست برای اصلاح آن رخ دهد. در ادامه به طور مفصل به آموزش تصویری ثبت برند اشاره میکنیم.
مدارک ثبت برند
در اینجا نیز تفاوتهایی بین اشخاص حقیقی و حقوقی به لحاظ مدارک وجود دارد. البته شباهتهایی نیز وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. ابتدا مدارک مورد نیاز افراد حقیقی را مورد بررسی قرار میدهیم.
مدارک ثبت برند افراد حقیقی
- کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین
- کپی برابر با اصل مدارکی که نشان دهنده فعالیت فرد در رشته مورد نظر
- نام ژنریک دارو در صورت درخواست علامت تجاری برای دارو
- کپی برابر با اصل کارت بازرگانی در صورت درخواست علامت برای صادرات
- ارائه مدارک حق تقدم در صورت وجود ادعای حق تقدم
- مدارک نمایندگی در صورت وجود وکالت نامه
- تصویر علامت تجاری در قالب jpg یا jpeg
- ارائه تصویر 6 نما در صورت درخواست علامت سه بعدی
- مدارک معنی کلمه در صورت دارا بودن معنی یا معانی خاص
- ارائه نسخهای شرایط استفاده از علامت جمعی در صورت انتخاب گزینه «بلی»
ممکن است مدارک دیگری نیز بسته به نوع درخواست علامت شما، مورد نیاز باشد. اما مهمترین آنها همان موارد فوق هستند.
مدارک ثبت برند افراد حقوقی
- ارائه کپی برابر اصل روزنامه رسمی و تغییرات شرکت در آن
- ارائه نمونه علامت و همچنین مدارک دال بر فعالیت در رشته مربوطه
- کپی برابر با اصل کارت بازرگانی در صورت درخواست صادرات
- نام ژنریک دارو در صورت درخواست برای دارو
- ارائه گواهی مقام صلاحیتدار در صورت درخواست علامت جمعی
- کپی برابر با اصل شناسنامه و کارت ملی افراد دارای حق امضا در شرکت
- ارائه مدارک نماینده در صورت وجود وکالت نامه قانونی
- اسناد معنی کلمه تجاری در صورت دارا بودن معنی خاص
- ارسال نمونه علامت در قالب jpg یا jpeg
- ارائه مدارک حق تقدم در صورت درخواست
ثبت اظهارنامه علامت تجاری
ثبت اظهارنامه مهمترین قدم در ثبت برند تجاری بوده و باید دقت کامل را در انجام آن به خرج داد. این کار دارای چندین مرحله بوده که اولین مرحله آن ورود به پورتال مرکز مالکیت معنوی، ثبتنام در آن و در نهایت آخرین مرحله پیگیری کردن بعد از ثبت اظهارنامه است. این پنج مرحله به صورت زیر است.
ثبتنام و ورود به سایت مرکز مالکیت معنوی
اولین گام برای ثبت اظهارنامه علامت تجاری، ورود و ثبت نام در پورتال مربوطه است. برای این کار باید به صفحه اول پورتال مراجعه و بر روی بخش «ثبت نام متقاضی/ورود اعضا» کلیک کنید. بعد از کلیک کردن بر روی این بخش، صفحه زیر نشان داده میشود که باید رمز و پسورد خود را در آن وارد کنید.
بعد از وارد کردن نام کاربری و پسورد، نیاز است که در بخش «ثبت اظهارنامه جدید»، بخش ثبت اظهارنامه علامت تجاری را انتخاب کنید. با انجام این کار شما به پورتال مرکز مالکیت معنوی وارد میشوید تا مابقی اقدامات را انجام دهید. دقت کنید که شما هر بار برای ورود به پورتال نیاز به رمز و پسورد دارید پس آن را فراموش نکنید.
پذیرش تعهدنامه
این مرحله نیز همانند مرحله پیشین دردسر خاصی نداشته و شما باید برخی تعهدات را مطالعه و آنها را قبول کنید. در بخشی از این تعهدنامه فرد متعهد میشود که در تاریخ مربوطه به وبسایت مراجعه کرده و از نتیجه درخواست خود آگاه شود.
در بخش دیگر فرد متعهد میشود که اسناد و اطلاعات مربوط به اظهارنامه به صورت واقعی بوده و در غیر اینصورت منتظر برخی عواقب خواهد بود. با توجه به عکس زیر شما باید بر روی گزینه مرحله بعد کلیک کنید.
آموزش تصویری ثبت برند
توجه کنید که این مرحله حالت دیگری غیر از موافقت با تعهدنامه و رفتن به مرحله بعد ندارد. بنابراین باید بعد از مطالعه کامل، آن را پذیرفته و به مرحله بعد بروید. در غیر اینصورت نمیتوانید مراحل را ادامه دهید.
انتخاب کردن نوع اظهارنامه
این قسمت نیز همانند دو مرحله پیشین، نیاز به اقدام خاصی ندارد و شما با پذیرفتن یکی از دو گزینه زیر، به فرایند ثبت برند ادامه میدهید. در این مرحله دو گزینه پیش روی شما قرار دارد که یکی از آنها ثبت اظهارنامه و دیگری ثبت اظهارنامه همراه با اعتراض بوده که بنا به درخواست خود یکی از آنها را انتخاب میکنید.
آموزش گام به گام ثبت برند
اگر برای اولین بار است که قصد ثبت اظهارنامه را دارید، گزینه اول را انتخاب کنید. اما حالت دوم برای زمانی بوده که شما نسبت به وجود یک اظهارنامه دیگر در روزنامه رسمی اعتراض دارید. در اینجا لازم است که همراه با ثبت اظهارنامه، متن اعتراض خود را نیز بنویسید.
مراحل مختلف ثبت اظهارنامه
ثبت اظهارنامه مهمترین و اصلیترین مرحله در ثبت برند و علامت تجاری است. بنابراین باید نهایت دقت را در این خصوص به خرج دهید. ثبت اظهارنامه علامت تجاری، دارای 4 مرحله کلی بوده که هر کدام از این مراحل جزئیات خاص خود را دارند. در ادامه آموزش تصویری ثبت برند ابتدا این چهار مرحله را معرفی و سپس به بیان جزئیات آنها میپردازیم.
1: ورود اطلاعات اظهارنامه: در این مرحله شما باید به توصیف علامت بپردازید. مباحثی همچون عنوان علامت، آوانویسی آن به فارسی یا انگلیسی، حروف مشخص، رشته فعالیت، رنگهای درخواستی، درخواست علامت جمعی و برخی موارد دیگر در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد. به صورت کلی هر علامت به سه حالت میتواند باشد که شامل علامتهای فقط تصویر، فقط کلمه یا ترکیبی از هر دو آنها است. همانطور که ذکر شد در این بخش تمام اطلاعات مربوط به خصوصیات و تعاریف علامت، بیان میشود.
2: بارگذاری ضمائم: در این مرحله برخی ضمائم مورد نیاز برای ثبت برند مورد نظر ثبت میشوند. این ضمائم میتواند بسته به علامت تجاری مختلف و متنوع باشد. ضمائم دارای دو دسته ضمائم اجباری و اختیاری هستند که معمولا دسته اول برای برخی موارد خاص مورد نیاز است. دقت کنید که ضمائم مورد نظر باید بر حسب فرمتهای درخواستی در پورتال مرکز مالکیت معنوی باشد تا سیستم آن را به ثبت برساند.
3: بازبینی اطلاعات ضمائم: در این مرحله افراد میتوانند ضمائمی را که در مراحل قبل وارد کرده بودند، مورد بازبینی قرار دهند تا در صورت نیاز آن را اصلاح کنند. این مرحله چندان نیاز به اقدام خاصی ندارد، اما بهتر است در خصوص صحت اطلاعات و ضمائم وارد شده اطمینان حاصل کنید.
4: پرداخت هزینه و دریافت شماره اظهارنامه: در این بخش شما باید هزینههای مربوط به ثبت اظهارنامه را پرداخت و سپس شماره اظهارنامه را دریافت کنید. دقت کنید که پرداخت هزینهها به صورت آنلاین بوده و از طریق پورتال صورت میگیرد. عدم پرداخت هزینهها به مثابه عدم ثبت اظهارنامه است. در مراحل بعد در خصوص میزان هزینه ثبت برند بیشتر توضیح میدهیم.
پیگیری اظهارنامه
پیگیری اظهارنامه آخرین مرحله محسوب میشود. در اینجا شما میتوانید با استفاده از شماره اظهارنامهای که در مرحله قبل دریافت کردهاید، وضعیت اظهارنامه خود را بررسی کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشخص است، جهت پیگیری اظهارنامه کافی است که بعد از ورود از آنکه به کارتابل ورود کردید، گزینهای به نام کارتابل عمومی را انتخاب و سپس شماره اظهارنامه خود را وارد کنید.
بعد از آنکه سیستم شماره اظهارنامه شما را مشخص کرد، با کلیک کردن بر روی آن میتوانید گزینه گردش کار پرونده را انتخاب و بررسی کنید.
پیگیری اظهارنامه ثبت برند
مراحل فوق مربوط به آموزش گام به گام ثبت برند بود که بیان شد. اما در ادامه قصد داریم تا به دو مقوله مهم دیگر یعنی هزینه ثبت برند و مدارک ثبت برند اشاره کنیم. چرا که این دو موضوع نیز برای متقاضیان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
هزینه های ثبت برند ؟
تقریبا تمامی خدمات مربوط به مالکیت معنوی از قبیل ثبت اختراع، ثبت طرح صنعتی یا ثبت برند مشمول پرداخت برخی هزینهها است. هزینه ثبت برند موضوعی است که در پورتال مرکز مالکیت معنوی نیز به آن اشاره شده و براساس اطلاعات مندرج در آن، این هزینه شامل برخی موارد است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
1: هزینه اظهارنامه با مالک حقیقی: هزینه ثبت برند برای افرادی که به صورت حقیقی ثبت نام کردهاند با سایر افراد متفاوت است. مالک یا مالکین حقیقی باید مبلغ 200 هزار ریال پرداخت کنند که به ازای هر طبقه اضافه، به میزان 20 هزار ریال به آن افزوده میشود. تصویر زیر به خوبی نحوه محاسبه هزینه ثبت برند را برای مالک حقیقی توضیح میدهد.
هزینه ثبت برند مالک یا مالکین حقیقی
توجه کنید که این مبالغ ممکن است به مرور زمان و با توجه به تعرفههای جدید تغییراتی داشته باشد. اما براساس آخرین ابلاغیه سازمان مالکیت معنوی به این صورت است.
2: هزینه ثبت برند مالک حقوقی: این هزینه برای مالکین حقوقی دو برابر مالکان حقیقی و به میزان 400 هزار ریال است. همچنین به ازای هر طبقه اضافه، میزان 40 هزار ریال افزوده میشود. تصویر به خوبی این هزینه را در قالب یک مثال توضیح داده است.
هزینه ثبت برند با مالک حقوقی
3: هزینه ثبت برند با مالک حقیقی و حقوقی: در چنین مواردی هزینه مورد نظر به میزان 300 هزار ریال بوده که به ازای هر طبقه اضافه، 30 هزار ریال افزوده میشود. همانند دو حالت قبل، مثال زیر به خوبی محاسبه هزینه را نشان میدهد.
هزینه ثبت برند با مالک حقیقی و حقوقی
در ادامه قصد داریم تا به یکی دیگر از مباحث مهم مربوط به ثبت برند یعنی مدارک ثبت برند اشاره کنیم. این اطلاعات برگرفته از آخرین اطلاعات مربوط به مرکز مالکیت معنوی بوده و امکان دارد به مرور زمان تغییراتی داشته باشد
ما در اینجا به آموزش گام به گام ثبت برند و آموزش تصویری ثبت برند اشاره کردیم ، با این حال، جزئیات و مسائل زیادی پیرامون هر مورد خاص وجود دارد که باید از مشاوران حاذق استفاده نمائید.